Goed nieuws vanuit de overheid: subsidies op laadpalen en batterijen

Ben jij ondernemer en wordt het nu toch echt tijd om de parkeerplaatsen van laadpalen te voorzien? Tot het einde van het jaar kun je gebruik maken van nieuwe subsidies: De Nederlandse overheid geeft groen licht voor de SPriLa & SPuLa subsidie. Deze subsidies bieden ondernemers vanaf 24 september t/m 31 december 2024 de mogelijkheid om een deel van de kosten voor de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen terug te vorderen.

Ben jij ondernemer en wordt het nu toch echt tijd om de parkeerplaatsen van laadpalen te voorzien? Tot het einde van het jaar kun je gebruik maken van nieuwe subsidies: De Nederlandse overheid geeft groen licht voor de SPriLa & SPuLa subsidie. Deze subsidies bieden ondernemers vanaf 24 september t/m 31 december 2024 de mogelijkheid om een deel van de kosten voor de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen terug te vorderen. Op die manier beloont de overheid bedrijven die meewerken aan een duurzame toekomst.

SPriLa SPuLa?

SPriLa (Subsidieregeling Private Laadinfrastructuur bij bedrijven) 
De SPrILa-subsidieregeling is speciaal ontworpen om bedrijven en concessiehouders van openbaar vervoer te ondersteunen bij advies, aanschaf en aanleg van laadinfrastructuur (AC en DC) voor elektrische voertuigen, evenals investeringen in stationaire batterijen.  
   
SPuLa (Subsidieregeling Publieke Laadinfrastructuur zwaar vervoer) 
De SPuLa richt zich specifiek op ondernemers, die op een publiek toegankelijke locatie laadinfrastructuur en stationaire batterij willen aanleggen.

Dezelfde subsidie geldt voor batterijen

Samen met minimaal € 25.000 subsidie voor laadinfrastructuur kunt u subsidie aanvragen voor een stationaire batterij. Een stationaire batterij is een systeem dat elektriciteit opslaat zodat dit later is te gebruiken. Het systeem zit niet in een elektrisch voertuig en communiceert met het laadstation. (RVO)

De opslagcapaciteit van de batterij is maximaal 1.000 kWh en maximaal 50% van het gecontracteerd vermogen.

Benieuwd naar de voordelen?

Neem contact met ons op via ons aanvraagformulier of email jasper@zonnewinst.nl. Wij komen vrijblijvend bij je langs om de wensen in kaart te brengen. Vervolgens kijken we wat technisch mogelijk is met de huidige elektrische installatie en netaansluiting. We maken een ontwerp voor jouw laadpark en een offerte op maat. Daarmee kunnen we de subsidie aanvraag voor u doen. De installatie volgt nadat de subsidie is toegekend. Voor subsidiebedragen onder de € 25.000,- kunnen we direct installeren en ontvangt u de subsidie achteraf.

Meer informatie en een handige rekentool om je subsidie te berekenen vind je op de website van de RVO.

Meer leren?

Meer nieuws
Jasper bij Zetara 100kWh batterij

Alles wat je moet weten over thuisbatterijen en zakelijke energieopslag

Overweeg je een thuisbatterij of batterijopslag voor je bedrijf? In dit artikel leggen we alles uit over de voordelen van energieopslag, dynamische tarieven, peakshaving, de onbalansmarkt en slimme aansturing met EMS. Ontdek hoe je met de juiste batterij niet alleen bespaart, maar ook verdient aan je zonnestroom.

-Jasper Serraris
vehicle to grid charger

Bidirectioneel laden, kan dat nu al?

Zaptec Go 2, Haier Smart Cube, Wallbox Quasar, met welke laadpaal kan ik nu echt al bidirectioneel laden? Helaas wachten we nog op de eerste echte systemen van laadstation en elektrische auto die met elkaar overweg kunnen. Kwestie van weken, maanden of toch jaren? Een hoop fabrikanten werken aan een standaard protocol. De toekomst van bidirecitoneel laden lijkt binnen handbereik. In dit nieuwsbericht lees je meer over de huidige stand van de markt.

-Jasper Serraris
Zetara Power 100 kWh batterij bij Zonnewinst

Hoe ziet een 100 kWh batterij er uit?

ZBox100: een voorgemonteerd batterijpakket in een robuuste, waterdichte en brandvertragende kast. Dit systeem is speciaal ontworpen voor commerciële toepassingen en biedt maar liefst 100 kWh opslagcapaciteit, verdeeld over twintig rackbatterijen van elk 5 kWh. Alles bij elkaar staat dit systeem op een pallet van 1300 kg – compact en klaar voor gebruik.

-Jasper Serraris