Onze score: 4,9 (14)
Lees de reviews
Deel ook uw ervaring

Subsidies en regelingen voor particulieren, bedrijven en verenigingen

De overheid stimuleert het gebruik van zonne-energie en er zijn verschillende subsidies en regelingen voor zowel particulieren als bedrijven.

 

Subsidie op zonnepanelen voor particulieren

Particuliere gebruikers hebben de mogelijkheid om de btw over de totale investering terug te vorderen bij de Belastingdienst. Dit betekent een voordeel van 21% op de investering. Zonnewinst kan, indien gewenst, de btw-teruggave voor u regelen. Als wij uw installatie hebben geplaatst, doen wij dit gratis.

Qua subsidies zijn er momenteel geen landelijk geldende afspraken of regelgevingen: deze verschillen per gemeente. Benieuwd naar subsidies en regelingen in uw gemeente? Op de website van uw gemeente vindt u de meest recente informatie.

Ook zijn er mogelijk voordelen wanneer een duurzame investering leidt tot het verbeteren van het energielabel van een woning.

 

Subsidie op zonnepanelen voor bedrijven

Bedrijven kunnen profiteren van meerdere vormen van subsidie op zonnepanelen. Het gaat hierbij om een fiscaal voordeel dat invloed heeft op de inkomstenbelasting of de vennootschapsbelasting: de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), de Energie-investeringsaftrek (EIA), de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL).

 

Overige subsidies op zonnepanelen

Voor sportverenigingen is er sinds 2 januari 2019 subsidie mogelijk via de regeling ‘Stimulering bouw en onderhoud van sportaccommodaties’. Van de kosten voor maatregelen voor energiebesparing en het opwekken van duurzame energie wordt 35% (20% + 15% aanvullend) vergoed.

 

Wilt u meer informatie?

Zonnewinst is u graag van dienst. Gebruikt u daarvoor het contactformulier.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »