BlauHoff: krachtpatsers van batterijen voor grote woningen en MKB

Het merk BlauHoff bestaat sinds 2014. BlauHoff is vooral een grote speler in Duitsland, al zit hun hoofdvestiging in Druten. De producten ogen wat industriëler dan de compacte Sessy batterij, en dat is ook niet gek als je batterijen tot 2064 kWh opslagcapaciteit kunt bouwen. Wij zien BlauHoff als dé oplossing voor onze klanten met grotere woningen en MKB’ers.

Het hart van Blauhoff is de BLH-5KW batterij. De batterij zit in een modulaire 19″ rack behuizing. Door het modulaire gebruik kan de batterij eenvoudig gestapeld worden binnen verschillende behuizingen die BlauHoff aanbiedt. In een kleine slanke witte behuizing voor particulieren passen bijvoorbeeld 2 van deze batterijen, zodat zij samen een opslagcapaciteit bieden van 10 kWh. In de grotere kasten passen meer batterijen om meer opslag te verkrijgen. Klanten kunnen ook eenvoudig de batterij mee laten groeien met de vraag naar meer capaciteit. Bijvoorbeeld: bij een eerste installatie kunnen we 2x BLH-5KW batterijen plaatsen in een kast met ruimte voor 6 batterijen. Na enige tijd kunnen we terugkomen om nog 4x 5 kWh extra batterijcapaciteit bij te plaatsen, zonder dat daarvoor ingewikkelde installatiewerkzaamheden nodig zijn.

Screenshot uit de app

Alle BlauHoff batterij-oplossingen komen met een losse driefase omvormer. Op deze omvormer kunnen ook direct twee strengen zonnepanelen worden aangesloten, waardoor er niet nog een aparte omvormer voor de zonnepanelen nodig is. Zo kunnen klanten die de aanschaf van een BlauHoff batterij combineren met de aanschaf van zonnepanelen besparen op de omvormer van hun zonnestroominstallatie. Bij klanten die al een omvormer voor de zonnepanelen hebben, kunnen we die omvormer aansluiten op de omvormer van de batterij. Zo worden alle gegevens van de zonnepanelen en batterij verzameld in dezelfde app. Tevens beschikt de omvormer over een blackout functie waarmee je je woning of bedrijf kunt blijven voorzien van stroom als het stroomnet uitvalt. De omvormer van je zonnepanelen blijft ook tijdens een blackout je batterij bijladen.

Het uitgangsvermogen van de omvormer bepaalt de ontlaad- en laadsnelheid van de batterij. Met een 10 kW omvormer (maximale opstelling als je een 3x25A netaansluiting hebt) kun je met ongeveer 10 kW laden en ontladen. Een 10 kWh batterij met een 10 kW omvormer kun je dus in één uur volledig laden of ontladen. Deze snelheid is extra interessant als je op de onbalansmarkt mee wilt handelen. Of het meeste rendement uit je dynamische contract wilt halen. Want de stroomprijs varieert ieder uur en is dus maar één uur per dag op haar allerbest. Met de kracht van een BlauHoff batterijsysteem haal je het beste financiële rendement uit je duurzame investering!

Batterijpakket met Blauhoff 8 kW omvormer en 20 kWh batterij.
BlauHoff: krachtpatsers van batterijen voor grote woningen en MKB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven