Ma t/m vr telefonisch bereikbaar tussen 9:00 en 17:00 uur op 024 - 669 0597

bij geen gehoor mail uw vraag naar  info@zonnewinst.nl

Zonnepanelen op de Paraplufabriek door Zonnewinst

In 2023 legden we 96 zonnepanelen op de Paraplufabriek in Nijmegen. De Paraplufabriek is een woon/werk pand met een actieve vereniging van bewoners en ondernemers. Naast bewoners gebruiken diverse ondernemers energie, waaronder een kapperszaak, tattoo, drukkerij, uitgeverij, meubelmaker en expositieruimte.

Zonnewinst maakte een plan voor ruim 200 zonnepanelen en drie omvormers verspreid over het gebouw. Er is uiteindelijk gekozen om dit project in twee fases te realiseren. Deze video toont het resultaat van eerste fase met 96 panelen op de platte daken. Deze panelen zijn aangesloten op twee GoodWe omvormers. De opbrengst van deze panelen dekt ruim het volledige jaarlijks elektrische verbruik.

De witte sheddaken behoren ook tot de Paraplufabriek, maar dienen eerst vervangen te worden. In de toekomst kunnen daar nog eens 100 panelen geplaatst worden. Het elektrisch vermogen dat daarmee opgewekt wordt zal gebruikt worden om van het gas af te komen.

Leden van de vereniging hielpen mee met het plaatsen van de zonnepanelen om zo op arbeidskosten te kunnen besparen. Bijvoorbeeld bij het uitmeten van het legplan en lopen met panelen. Dit is natuurlijk geen gebruikelijke gang van zaken, maar omdat er binnen de vereniging enkele ZZP-ers en andere handige mensen actief zijn, hebben we dit in goed overleg zo gepland.

De installatie is opgeleverd door Zonnewinst, inclusief een Scope12 verklaring.

Zonnepanelen op de Paraplufabriek door Zonnewinst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven