Wil jij een Sessy? Check hier onze prijzen

Installatie Sessy door Zonnewinst

Waarom Sessy?

Met Sessy, de bestverkopende slimme thuisbatterij van Nederland, verlaag je gemakkelijk je energiekosten door op gunstige momenten je Sessy batterij in te zetten. Sessy is geschikt voor alle omvormers van zonnepanelen en werkt zowel op een 1-fase als een 3-fase aansluiting. Na de installatie kun je gelijk besparen op jouw energierekening. Aan een Sessy zijn geen abonnementskosten verbonden.

In combinatie met een dynamisch contract en het slim verbruiken van je energie kun je optimaal energie besparen. Via de gratis koppeling met je energieleverancier, SessyConnect, kun je toegang krijgen tot het handelen op de onbalansmarkt. En voor wie nog een stap verder wil gaan biedt Sessy ook een open API aan, zodat je de batterij naadloos kan integreren in jouw smart-home.

Dynamisch energiecontract en onbalansmarkt

Met een Sessy en een dynamisch energiecontract is het mogelijk om met stroom op de energiemarkt te handelen. Met een contract van Frank Energie is het zelfs mogelijk om op de onbalansmarkt te handelen. In beide gevallen help je mee het energienet in balans te houden en verdien je er zelf ook aan. Je bent geheel vrij om te kiezen wat het beste bij jou past. Of je nu graag nul-op-de-meter wil draaien of liever zo veel mogelijk handelt op de onbalansmarkt. De keuze is aan jou.

Specificaties

 

Prijsindicatie

Voor het maken van een passende offerte voor uw situatie is een aantal punten belangrijk:

 • Waar komt de Sessy batterij te hangen? Een plek vlakbij de omvormer is ideaal, want dan sluiten we Sessy aan op de bestaande voedingskabel en daardoor bespaar je veel werk en kleinmaterialen. Komt de Sessy verder van de omvormer te hangen dan kijken we samen wat de beste locatie daarvoor is en bespreken we in overleg de ideale kabelroute. In dat laatste geval installeren we een nieuwe groep in de meterkast, speciaal voor de Sessy.
 • Hoeveel Sessy batterijen zijn er nodig? In 90% van de huishoudens is één Sessy batterij voldoende om in combinatie met zonnepanelen en een dynamisch energiecontract nul-op-de-meter mogelijk te maken. Heb je een warmtepomp, elektrische auto of om een andere reden toch meer capaciteit nodig? Wij kunnen je adviseren hoeveel Sessy batterijen voor jou het slimst zijn.
 • Is de meterkast voorzien van een slimme meter met een P1-poort?
  De Sessy wil meten wanneer je energie verbruikt of teruglevert. Als jouw slimme meter beschikt over een P1-poort dan gebruiken we de standaard meegeleverde dongel om met de Sessy te communiceren. Geen P1-poort? Dan installeren we een stroomsensor (CT Dongel) zodat de Sessy hiermee kan communiceren. Twijfel je of je een P1-poort op je meter hebt? Mail ons een foto van je meterkast.
 • Heb je een 1-fase of een 3-fase aansluiting?
  Een Sessy kan in beide situaties worden aangesloten. Voor nul-op-de-meter is het niet nodig om op iedere fase een Sessy aangesloten te hebben. Waarom willen we dit dan weten? Als je meerdere Sessy batterijen wil, dan raden we een 3-fase aansluiting aan en dat vraagt om wat extra kleinmaterialen en een zekering.

Om een prijsindicatie te geven hebben we hieronder een overzicht gemaakt van veelvoorkomende installaties. Samen kunnen we kijken naar jouw situatie om de meest geschikte oplossing te vinden.

Onderstaande prijzen zijn exclusief btw, omdat we in veel gevallen de btw kosteloos voor je terug kunnen vragen.

Voor alle onderstaande voorbeelden geldt: geen slimme meter met P1-poort? Dan installeren we een stroomsensor (CT Dongel), zodat de Sessy kan inspelen op uw verbruik in huis.
Prijs: €125,- excl. btw / inclusief installatie

Kies uw perfecte plan

1x Sessy
5 kWh

€ 3.358,-

Excl. btw

Installatie naast de omvormer

 • Installatie naast de omvormer (1-fase of 3-fase) van jouw zonnepanelen.
 • Inclusief alle kleinmaterialen.
 • Communicatie via slimme meter met een P1-poort.
 • Volledige installatie door Zonnewinst.

1x Sessy
5 kWh

€ 3.568,-

Excl. btw

1-fase installatie t/m meterkast

 • Volledige kabelroute.
 • Alle nodige aanpassingen en zekeringen in de meterkast.
 • Inclusief alle kleinmaterialen.
 • Communicatie via slimme meter met een P1-poort.
 • Volledige installatie door Zonnewinst.

3x Sessy
15 kWh

€ 9.571,-

Excl. btw

3-fase installatie t/m meterkast

 • 3-fase installatie t/m meterkast.
 • Volledige kabelroute.
 • Alle nodige aanpassingen en zekeringen in de meterkast.
 • Inclusief alle kleinmaterialen.
 • Communicatie via slimme meter met een P1-poort.
 • Volledige installatie door Zonnewinst.

Kom langs in Elst

Wil je eerst een Sessy thuisbatterij aan het werk zien voordat je er één aanschaft? Kom langs bij ons kantoor in Elst. Hier hebben we een uitgebreide installatie inclusief zonnepanelen, een elektrische boiler en een laadpaal. We kunnen al je vragen persoonlijk beantwoorden en het systeem werkend laten zien. Maak je wel even een afspraak? Tot dan!

Veelgestelde vragen

De Sessy batterij is te gebruiken in combinatie met alle PV-omvormers. En ook in andere systemen kan de Sessy geïntegreerd worden. Kijk hieronder of jouw omvormer geschikt is.

Ja, op dit moment is er een regeling dat particulieren btw terug kunnen vorderen van de investering van een batterij installatie. Zonnewinst regelt dit kosteloos voor u. U moet wel voldoen aan enkele voorwarden:

 • je hebt een dynamisch energiecontract;
 • het dynamische energiecontract staat op dezelfde naam als de uiteindelijke factuur van Zonnewinst;
 • het systeem is geschikt om energie gunstig in te kopen en duurder te verkopen;
 • u heeft nog geen btw-nummer.

Twijfelt u over één of meer van deze punten, laat het ons altijd vooraf weten zodat we jouw situatie en de mogelijkheden van tevoren kunnen uitzoeken.

Overal, als het maar binnen is. De installatiekosten zijn het voordeligste als we de Sessy naast een bestaande PV-omvormer kunnen hangen. In andere gevallen maken we een nieuwe kabelroute van Sessy naar de meterkast. We kunnen met je meedenken over de meest geschikte plek.

De Sessy maakt gebruik van interne ventilatoren om de batterij te koelen. Deze ventilatoren maken geluid. Ze zijn via de Sessy app wel stiller te zetten, maar dat beïnvloedt de koeling en daarmee mogelijk de levensduur van de batterij. We raden aan de Sessy ergens te plaatsen waar je geen last ervaart van het geluid dat vergelijkbaar is met dat van een ventilator. Bijvoorbeeld de zolder, garage, schuur of kelder.

Heb je een oude zonnepanelen omvormer die ook met ventilatoren koelt? Het geluid van de Sessy is vergelijkbaar. Het beste installeren we de Sessy dan naast je omvormer.

Ja, dat kan. Zonnewinst helpt je bij het bepalen van het ideale en het maximale aantal. Je meterkast moet bijvoorbeeld geschikt zijn voor de totale stromen die gaan lopen van zonnepanelen, Sessy’s en je netaansluiting. Het kan zijn dat we je meterkast iets moeten aanpassen als je meerdere Sessy batterijen wil.

Nee. Sessy is een product zonder abonnement. Zonnewinst installeert de batterij en zorgt voor de juiste initiële instellingen. Als onze elektricien klaar is met installeren neemt hij rustig de tijd om je alles uit te leggen. Je krijgt twee jaar garantie op ons installatiewerk. Sessy geeft vijf jaar garantie op de interne omvormer en tien jaar op de batterijcellen.

Ja natuurlijk. Wij zijn uw installatiepartner. Wij beperken onze werkzaamheden expres tot onze regio, zodat we onze klanten de service kunnen bieden waar we voor staan. Ook als je problemen hebt met je zonnepanelen kun je bij ons terecht. Of als je verder wil verduurzamen, bijvoorbeeld met een laadpaal, groendak of warmtepomp. Zonnewinst is uw duurzame partner.

Ik wil graag een offerte op maat

Heb je al een aanvraag gedaan via sessy.nl dan hebben wij je naam- en adresgegevens al van Sessy ontvangen. Als het goed is heb je dan ook al een mail van ons gekregen. We bellen je zo spoedig mogelijk voor een adviesgesprek.

Heb je je niet via sessy.nl aangemeld en/of nog geen mail van ons ontvangen? Laat dan je gegevens achter via onderstaand formulier, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Wil jij een Sessy? Check hier onze prijzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven